Dromerige rotsachtige baaien, turkooisblauwe lagunes en kilometerslange zandstranden – de mediterrane kust van Turkije biedt de perfecte mix voor een strandvakantie. De zon schijnt tot 12 uur tussen Marmaris en Alanya in het belangrijkste reisseizoen vanuit een wolkenloze lucht. De watertemperaturen liggen van juni tot september tussen de 23 en 26 graden en de zee glinstert in ontelbare tinten groen en blauw.
Ga tijdens je vakantie in Turkije op ontdekkingsreis in je huurauto en ontspan op de mooiste stranden tussen de Egeïsche Zee en de Turkse Rivièra.

Top 1: Icmeler Beach, Marmaris

Het goudbruine zandstrand van Icmeler strekt zich in een halve cirkel uit over een lengte van 1,4 kilometer langs de kust van de Turkse Egeïsche Zee. Dennen-, palm- en eucalyptusbomen staan ​​langs de promenade achter het tot 20 meter brede strand. Het zand wordt afgewisseld met kleine steentjes en er is een parasol en ligstoel te huur.
Terwijl zonaanbidders ontspannen op de ligstoel, besluiten actieve vakantiegangers deel te nemen aan een beachvolleybalwedstrijd, een jetski-tour of een ritje op de bananenboot. Het strand van Icmeler ligt slechts een paar kilometer ten zuiden van Marmaris en u kunt uw huurauto parkeren op de parkeerplaats, op twee minuten loopafstand.

Top 2: Kaputas Beach, Kas

Het fantastische Kaputas-strand tussen Kas en Kalkan is klein maar fijn. De pittoreske badbaai met zijn 150 m lange strand ligt verscholen tussen hoge kliffen. Het kristalheldere water in de kleine baai glinstert turkooisblauw en het zand gloeit honinggeel in het felle zonlicht. In het hoogseizoen is er veel bedrijvigheid op het pittoreske zandstrand.
Watersporten zijn er niet, maar de Blue Grotto is een klein natuurwonder dat op slechts 500 meter afstand ontdekt moet worden. Op Kaputas Beach worden ongeveer 30 parasols verhuurd en een kleine snackbar biedt gekoelde drankjes en ijs.

Top 3: Cleopatra Beach, Alanya

Cleopatra Beach strekt zich uit aan de westkust van het schiereiland Alanya aan de Turkse Rivièra. Het is genoemd naar de Egyptische koningin Cleopatra, die ooit dit stuk kust bezocht en gefascineerd door de schoonheid van het landschap een bad nam in het water van de Middellandse Zee. Op Cleopatra Beach kondigt de Blauwe Vlag de uitstekende waterkwaliteit aan. Een populaire bestemming voor een duiksafari zijn de onderwaterrotsen op sommige delen van het strand.
Als onderdeel van een boottocht kunt u een bezoek brengen aan de fosforgrot, waarvan de minerale bodem bij een bepaald licht oplicht als fosfor. De watertemperaturen op Cleopatra Beach zijn in de zomermaanden 26 graden en kinderen kunnen heerlijk spetteren op het zacht glooiende zandstrand in het ondiepe water van de kuststreek.

Hier kunnen we overigens ook een verblijf in Hotel Limak lara aanbevelen. Een groot resort en ingericht met een Aziatisch tintje. Kom tot rust in het prachtige Wellness Center of het schitterend aangelegde zwembad.

Ook aanbevelingswaardig is absoluut hotel Fame Residence Lara.

Top 4: Oludeniz Beach, Oludeniz

Ansichtkaart-idylle wacht op je in de blauwe lagune van Oludeniz, omgeven door bergen. Aquamarijnblauw water, geurige pijnbomen en een fantastisch bergdecor maken het strand een van de mooiste van de hele Middellandse Zeekust. De lagune ligt ongeveer 12 kilometer van Fethiye en is gelegen in een natuurgebied.
Hier komen de Egeïsche Zee en de zuidelijke Middellandse Zee samen. Tijdens een tandemvlucht met een paraglider kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op het strandparadijs. Het startpunt is op de nabijgelegen Baba-berg aan de lagune.

Top 5: Ilica Beach, Cesme

Goudkleurig zand, kristalhelder water en een brede ondiepe waterzone: voor veel vakantiegangers is het Ilica-strand bij Cesme een van de mooiste van Europa. Het strekt zich uit in een halvemaanvormige baai aan de voet van een olijfgaard. U kunt bij de accommodatie een parasol, waterfietsen en waterfietsen huren.
Cesme, met 20.000 inwoners, ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Izmir aan de kust van de Turkse Egeïsche Zee en is dankzij talrijke thermale bronnen een wellnessparadijs. Na een dag baden op het strand van Ilica kun je ’s avonds een duik nemen in de hete thermale bronnen van wel 60 graden of een traditionele Turkse hamam bezoeken.

Top 6: Olympos-strand, Cirali

Het afgelegen kiezelstrand in het Olympos National Park bij Cirali is een paradijs voor natuurliefhebbers en romantici. Tussen Antalya en Kas aan de voet van het Taurusgebergte ligt het onontdekte strandparadijs, dat vooral populair is bij backpackers en drop-outs.
In plaats van kastelen van beton kunt u een door een familie gerunde bed & breakfast verwachten met slechts een paar kamers. Iedereen die zijn strandvakantie op het zacht golvende kiezelstrand doorbrengt, moet afzien van watersporten en parasolverhuur, maar wordt gecompenseerd met een strandverblijf voor een dromerig bergdecor.

Top 7: Patara Beach, Patara

Eenzaamheid zover het oog reikt: Patara Beach aan de Lycische kust is een romantische plek, waar pas verliefde stellen hand in hand de zonsondergang tegemoet wandelen. Het schelpenzandstrand strekt zich uit langs de zee over een lengte van 12 kilometer.
De stilte wordt alleen onderbroken door het geluid van de golven en geen hotel blokkeert het uitzicht op het uitgestrekte duinlandschap achter het strand. In het dorp Gelemis kunt u ’s avonds een paardrij excursie boeken op Patara Beach.

Top 8: Iztuzu-strand, Dalyan

Iztuzu Beach bij Dalyan ligt midden in het natuurreservaat. Het fijne zandstrand strekt zich uit over een landtong in de delta van de rivier de Dalyan. Strandvakantiegangers delen het strandparadijs met onechte karetschildpadden, die regelmatig het strand bezoeken om eieren te leggen. Alleen een kleine snackbar herinnert aan de bewoonde wereld; hotelgebouwen zijn niet toegestaan ​​in het natuurgebied.
Om 18.00 uur is het zwemplezier voorbij. Dan is het zachte zand alleen van de schildpadden en blijft Iztuzu Beach tot de volgende ochtend gesloten voor bezoekers.

Een gedachte over “De mooiste stranden van Turkije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *