Antalya, de hoofdstad van de Turkse Rivièra, biedt u prachtige stranden zoals het Konyaalti-strand, evenals een magische oude stad, cultuur, fantastisch eten en geweldige excursiemogelijkheden. We hebben onze top 5 tips voor een vakantie in Antalya voor je samengesteld – of je nu als gezin, stel of alleen reist.

1 De oude binnenstad van Antalya

De oude binnenstad van Antalya, Kaleici, nodigt u uit om te wandelen in de schilderachtige omgeving. Je slentert door de smalle straatjes langs indrukwekkende moskeeën, kleurrijke bazaars en oude ruïnes. Een Turkse koffie mag natuurlijk niet ontbreken.

2 Ontdek de haven van Antalya

De prachtige oude haven van Antalya is zeker een bezoek waard – en een paar foto’s. Hieronder leest u waar u tijdens een lekkere maaltijd het beste kunt genieten van het uitzicht.

3 Maak een uitstapje naar de watervallen van Düden

Wil je een beetje natuur? Als je in de zomer op zoek bent naar een beetje verkoeling, dan is een uitstapje naar de Upper Düden waterval in de wijk Kepez een goede optie. Vanuit Antalya bereikt u de watervallen b.v. met de buslijn VF02.

4 Sluit de avond af in restaurant ARMA

Restaurant ARMA is gelegen op een rots met een fantastisch uitzicht en direct uitzicht over de haven van Antalya. Hier vind je de moderne Turkse keuken in een rustige sfeer. Omdat je direct aan het water zit, is het door de milde wind aangenaam koel, daar kan het ’s avonds vaak erg warm zijn.
Adres:
Selçuk mahallesi, İskele caddesi No: 75
07100 Antalya

5 Dompel jezelf onder in de Romeinse geschiedenis

Zin in een beetje cultuur en geschiedenis? Dan raden we een reis aan naar de ruïnes van Perge, een oude Romeinse stad. Perge ligt slechts ongeveer 18 kilometer van Antalya. Van het theater tot het oude marktplein en de badzones tot de oude straten en muren – door de goed bewaarde ruïnes krijg je een indrukwekkend inzicht in de stad van die tijd.

Hotel

Als hotel raden we het Limak Lara van harte aan.

Hotel Limak Lara is een groot resort en ingericht met een Aziatisch tintje. Kom tot rust in het prachtige Wellness Center of het schitterend aangelegde zwembad.